Az igazán maradandó éttermi élménynek meghatározó része a környezet is, amelyben a vendégek az ételeket elfogyasztják. Az étterem enteriőrje az étkezés alaphangulatát adja meg, legyen szó akár egy könnyed brunchról, akár egy hatfogásos vacsoráról. A következőkben 10 étterem enteriőr tippet és inspirációt hoztunk, amelyekkel a helynek olyan atmoszférája lesz, amely lenyűgözi a vendégeket és visszatérésre csábítja őket.
1. Meleg üdvözlés
Az első benyomás mindennél fontosabb: az étterem már a bejáratnál mutassa a legjobb arcát, legyen hívogató, esztétikus, és tükrözze az étterem hangulatát, arculatát, értékeit. Az asztalra várakozó vendégek számára kialakított terek, ülőhelyek a kellemes üdvözlés érzését adják.
Gerbeaud ház
2. Tematika választás
Az étterem belsőépítészeti megoldásainak emlékezetesnek kell lennie (jó értelemben), ezért a dekor tematikájának kiválasztása kulcsfontosságú. Nem szeretnénk a vendégeket túl sok különböző stílussal összezavarni, vizuálisan terhelni. A térnek kerek egészen kell egy határozott tematikát képviselnie.
Yama
3. A közösségi élmény hangsúlyozása
Az éttermi ebédek, vacsorák nagyszerű alkalmak arra, hogy vendégként új emberekkel ismerkedjünk meg, teremtsünk kapcsolatot és maradandó közös emlékeket. Ezt elősegítheti olyan elrendezés, amelyben a vendégek pár hosszú asztalnál nagyobb csoportokban foglalhatnak helyet.
Kempinski Hotel Bahía Estepona
4. Minimalista hangulat
A kevesebb több, ahogy a mondás is tartja. Nagyon sok modern étterem belsőépítészeti kialakítása minimalista stílusú, sok világos térrel és kevés színnel. Nem szükséges túlbonyolítani a dolgokat, a letisztult, túlzott ingerektől mentes terek lehetővé teszik, hogy a vendégek az ételre koncentráljanak.
MAZI Greek Restaurant
5. Tisztelgés a klasszikusok előtt
A vintage, retro és klasszikus éttermi belsőépítészeti stílusokkal sosem lehet mellélőni. Csak ne essünk túlzásokba. Vegyítsük a régit és az újat a múltra utaló designelemek beépítésével.
Marty’s Kitchen & Bar, 2019
6. A standard ülőhelyeken túl
Könnyen előfordulhat, hogy a tökéletes falszín és a legjobb világítás kiválasztása annyira leköt minket, hogy közben megfeledkezünk az ülőalkalmatosságokról. A jól megválasztott, stílusos és kényelmes bokszok, asztalok és székek sokat adnak az éttermi élményhez.
DaRose
7. A terasz is legyen csábító
Egy kültéri oázis mindig is a preferált választás lesz a vendégek körében. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a terasz kialakítására is akkora figyelmet fordítsunk, mint az étterem belső tereire.
Plage18
8. Nyitott terek
Manapság az éttermek világában már nem kedvelt a túl zsúfolt vendégtér. A modern éttermi belsőépítészeti megoldások nyitottan tartják a teret. Kombináljuk ezt minimalizmussal, és ha van rá lehetőségünk, nagy ablakokat építsünk be és hagyjuk, hogy a természetes környezet beszéljen helyettünk.
Dereszla Bisztró
9. A bár a fókuszpontban
Ha a konyha az étterem szíve, akkor a bárban történik a koktélvarázslat. Irányítsuk a figyelmet a bárra tekintetet megragadó világítással és élénk színekkel. Vagy lépjünk szintet és alakítsuk ki a teljes bárt az étterem közepén.
Mercure Debrecen
10. Utalás a lokációra
Azon színek és stílusok használata, amelyek utalnak arra a pici szegletre a nagyvilágban, ahol az étterem található, az egyik legnépszerűbb design megoldás, mert csodákra képes a hangulat megteremtésének tekintetében.
Kempinski Hotel Bahía Estepona