Az igazán maradandó éttermi élménynek meghatározó része a környezet is, amelyben a vendégek az ételeket elfogyasztják. Az étterem enteriőrje az étkezés alaphangulatát adja meg, legyen szó akár egy könnyed brunchról, akár egy hatfogásos vacsoráról. A következőkben 10 étterem enteriőr tippet és inspirációt hoztunk, amelyekkel a helynek olyan atmoszférája lesz, amely lenyűgözi a vendégeket és visszatérésre csábítja őket.

1. Meleg üdvözlés

Az első benyomás mindennél fontosabb: az étterem már a bejáratnál mutassa a legjobb arcát, legyen hívogató, esztétikus, és tükrözze az étterem hangulatát, arculatát, értékeit. Az asztalra várakozó vendégek számára kialakított terek, ülőhelyek a kellemes üdvözlés érzését adják.

Gerbeaud ház

2. Tematika választás

Az étterem belsőépítészeti megoldásainak emlékezetesnek kell lennie (jó értelemben), ezért a dekor tematikájának kiválasztása kulcsfontosságú. Nem szeretnénk a vendégeket túl sok különböző stílussal összezavarni, vizuálisan terhelni. A térnek kerek egészen kell egy határozott tematikát képviselnie.

Yama

3. A közösségi élmény hangsúlyozása

Az éttermi ebédek, vacsorák nagyszerű alkalmak arra, hogy vendégként új emberekkel ismerkedjünk meg, teremtsünk kapcsolatot és maradandó közös emlékeket. Ezt elősegítheti olyan elrendezés, amelyben a vendégek pár hosszú asztalnál nagyobb csoportokban foglalhatnak helyet.

Kempinski Hotel Bahía Estepona

4. Minimalista hangulat

A kevesebb több, ahogy a mondás is tartja. Nagyon sok modern étterem belsőépítészeti kialakítása minimalista stílusú, sok világos térrel és kevés színnel. Nem szükséges túlbonyolítani a dolgokat, a letisztult, túlzott ingerektől mentes terek lehetővé teszik, hogy a vendégek az ételre koncentráljanak.

MAZI Greek Restaurant

5. Tisztelgés a klasszikusok előtt

A vintage, retro és klasszikus éttermi belsőépítészeti stílusokkal sosem lehet mellélőni. Csak ne essünk túlzásokba. Vegyítsük a régit és az újat a múltra utaló designelemek beépítésével.

Marty’s Kitchen & Bar, 2019

6. A standard ülőhelyeken túl

Könnyen előfordulhat, hogy a tökéletes falszín és a legjobb világítás kiválasztása annyira leköt minket, hogy közben megfeledkezünk az ülőalkalmatosságokról. A jól megválasztott, stílusos és kényelmes bokszok, asztalok és székek sokat adnak az éttermi élményhez.

DaRose

7. A terasz is legyen csábító

Egy kültéri oázis mindig is a preferált választás lesz a vendégek körében. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a terasz kialakítására is akkora figyelmet fordítsunk, mint az étterem belső tereire.

Plage18

8. Nyitott terek

Manapság az éttermek világában már nem kedvelt a túl zsúfolt vendégtér. A modern éttermi belsőépítészeti megoldások nyitottan tartják a teret. Kombináljuk ezt minimalizmussal, és ha van rá lehetőségünk, nagy ablakokat építsünk be és hagyjuk, hogy a természetes környezet beszéljen helyettünk.

Dereszla Bisztró

9. A bár a fókuszpontban

Ha a konyha az étterem szíve, akkor a bárban történik a koktélvarázslat. Irányítsuk a figyelmet a bárra tekintetet megragadó világítással és élénk színekkel. Vagy lépjünk szintet és alakítsuk ki a teljes bárt az étterem közepén.

Mercure Debrecen

10. Utalás a lokációra

Azon színek és stílusok használata, amelyek utalnak arra a pici szegletre a nagyvilágban, ahol az étterem található, az egyik legnépszerűbb design megoldás, mert csodákra képes a hangulat megteremtésének tekintetében.

Kempinski Hotel Bahía Estepona

A Basic Collection szakértői segítenek kiválasztani a vendégterek bútorait beltérre és kültérre egyaránt. Keresse bátran munkatársainkat!

Tetszik ez a bejegyzés?

Lépjen kapcsolatba velünk

    Név *
    Telefon *
    E-mail *

    Thank You!

    Our manager will contact you shortly!

    Megszakítás