Mediterrán hangulatot szeretnél varázsolni a térbe? Egy nyaralást idéző esztétikus menedék létrehozása manapság trendi, és könnyű belátni, hogy miért. A mediterrán belsőépítészet a tengerparti design kifinomult rokona, és képes az Amalfi-part, Santorini és Algarve esszenciáját egyenesen a térbe varázsolni. Használd ezeket a mediterrán belsőépítészeti ötleteket, és teremtsd meg a saját tengerparti édenkertedet.

A színpaletta kulcsfontosságú

A mediterrán stílusú belsőépítészet egyik legfontosabb eleme a megfelelő színek használata. Szerencsére ezt a palettát a legtöbb térbe könnyű beilleszteni, és azokon a színeken alapul, amelyeket a Földközi-tenger partján nyaralva láthatsz – gondolj a semleges és természetes színekre, mint például a krém, a homok és az elefántcsont; kiegészítésként pedig a vízre és a napsütéses időre emlékeztető égei-tengeri kékekre és a sárga meleg árnyalataira.

Őrizd meg a dolgok természetességét

A színpaletta mellett a térben található anyagok is döntő szerepet játszanak a mediterrán hangulat megteremtésében. A rusztikus, tengerparti esztétika és a szicíliai vagy francia Riviéra hangulatának megteremtéséhez használj természetes anyagokat és felületeket, például fát, vesszőt, követ, agyagot és csempét. A hagyományos mediterrán design ötletek közé tartoznak a fonott székek, a fa asztalok, a fagerendák és a fa, kő vagy csempe padlóburkolatok, amelyek feltűnést keltenek.

Gondolkodj minimalistán

Mivel a mediterrán design ötletek az élénk, texturált és vintage ihletésű dekoráción alapulnak, a bútorok kialakítása és struktúrája az egyensúly érdekében inkább a minimalista oldalon van. Válassz olyan bútordarabokat, amelyek textúrával rendelkeznek, de az egyenesebb, letisztultabb vonalakra és egyszerű formákra összpontosítanak. A tiszta fehér alap és a kékeszöld akcentusok nagyobb hatást keltenek, ha a szoba zűrzavarmentes és átgondoltan van kialakítva.

Tedd mozgalmassá szoborszerű kiegészítő elemekkel

Míg a nagyobb darabok minimalisták lehetnek, a mediterrán téma kiterjesztésének remek módja, ha kiegészítők révén mozgást és formákat viszünk a térbe. A fából, gyantából vagy agyagból készült absztrakt szobrok a térben használt egyéb természetes anyagokra épülve úgy festenek, mintha „szuvenírek” lennének valahonnan Európa partjairól, például Görögországból, Olaszországból vagy Spanyolországból. Egy festett asztali lámpával vagy vázával is több színt és textúrát vihetsz a térbe.

A kültéri oázis iránti szeretetedet is mutasd meg

A mediterrán design ötletek túlmutatnak a beltéri stíluson – a külső dekoráció ugyanolyan fontos. A mediterrán esztétika a kültér és a természetes elemek beviteléről szól, így a hangsúlyt a terasz extra tengerparti ihletésűvé tételére helyezzük. Alakíts ki egy olyan közösségi teret, amely úgy néz ki, mintha magától értetődően mindig is ott lehetett volna. A bútoroknál válassz olyan anyagokat, mint a fa vagy a vessző, a padlóburkolathoz pedig használj követ vagy fát; a tónusokat tartsd semlegesen és világosan. Ezután adj hozzá néhány növényt, hogy a tér még burjánzóbbnak tűnjön, és a szabadtéri oázisod épp olyan érzést fog kelteni, mintha Szantoriniben lennél.

Tetszik ez a bejegyzés?

Lépjen kapcsolatba velünk

  Név *
  Telefon *
  E-mail *

  Thank You!

  Our manager will contact you shortly!

  Megszakítás