Hábenczius Manna és csapata teljes körű szolgáltatást nyújt enteriőrtervezés és dekoráció terén, magán és vállalati ügyfelek számára. Az MHDesign elsősorban kereskedelmi és lakás projektekre specializálódott, de portfóliójukban megjelennek közületi munkáink is.

Mi volt a megrendelői igény?

Mire szólt a megbízás? Egy olyan magas színvonalú zenés szórakozó hely kialakítása, exkluzív éttermi funkcióval, amely a 30+-os korosztály számára vonzó.

Mennyire volt nehéz megfelelni a kihívásnak?A kialakítandó területben sok volt a kihívás; a pince három jelentősen leromlott szintből állt, a falak vizesedtek, emiatt speciális anyagokat kellett beépítenünk. Sok funkciót kellett elhelyezni szűk területeken és az alacsony belmagasság sem volt a legideálisabb.

 

Mennyi idő alatt készült el a projekt? 2021 februárjában indult és 2022. áprilisában készült el.

Honnan merítettél inspirációt? Külföldi utazások során mindig igyekszem szakmai szemmel is nézni a különböző helyeket, olvasok szaklapokat, valamint online is inspirálódok.

Volt valami új, egyedi belsőépítészeti megoldás, amit alkalmaztatok? A különböző funkciók között kapcsolódás, átmenet elérése volt kihívás, különösen, hogy mindegyik térből átlássunk a következőbe: pianos rész + bár, bár + alsó étteremi szint. Mindez fal áttöréssel és tükrök használatával vált átláthatóvá.

Közel áll hozzád ez a stílus? Mi volt a kihívás számodra ebben a projektben Izgalmas volt az egész kialakítási folyamat, igényes anyagok használata, mély színek, hatalmas poszter tapéta, a bejáratnál egyedi falmintázat, a bár résznél kontrasztosan a többi elemmel fekete-fehér és réz színek megjelenítése. Nagyon élveztem az étterem fali stukkó díszek kompozíciójának alkalmazását, szemben az antik tükörfallal különleges összképet nyújt. Igyekeztem a pianó érzést a korabeli világ egy-egy elemével kombinálni, így például Karády Katalin – a tulajdonos kedvence –  falfestése a Color Brigade által és különleges régi lámpák alkalmazása Miklósvári Andrea által, nagyon jó hangulatú világot teremtenek.

Szeretem a természetes anyagokat, merészebb kontrasztokat és különlegesebb színkompozíciókat.

Van-e valami védjegyed, ami mindegyik munkádban megjelenik? Ez nehéz kérdés, ügyfeleim szerint mindig felismerni a munkáimat, még akkor is ha teljesen más stílusú. Nehéz ezt egy szóban összefoglalni. Talán a harmónia kialakítása lenne a legmegfelelőbb jelző, amely minden munkám fundamentuma, még az olyan eklektikusabb projektek esetében is, melyben tényleg sok minden keveredik.

Mi volt a fő szempont a bútorválasztásban? Kényelem, strapabíróság, stílus, szín, ár-érték.

+1 Melyik Basic Collection darabot választanád magadnak? Nehéz választani a sok jóból, de most éppen egy ilyenre vágynék: Scab Desidn, Dres Code fotel

Belsőépítész: Hábenczius Manna – MH Design

Tetszik ez a bejegyzés?

Lépjen kapcsolatba velünk

    Név *
    Telefon *
    E-mail *

    Thank You!

    Our manager will contact you shortly!

    Megszakítás