The French brand

A kültéri bútorokat gyártó francia Fermob márkát összetéveszthetetlen, vidám és színes stílus jellemzi és erősen elhivatott a környezetbarát és fenntartható tervezés iránt. Kedvenc anyagai valóban az acél és az alumínium, amelyek 98%-ban újrahasznosíthatóak és vidám és ötletes jegyeinek köszönhetően Franicország hangulatát idézik. A vállalat figyelemre méltó tapasztalattal rendelkezik a fém bútorok, kiegészítők és tartozékok gyártásában, kifejezetten a kültérre koncentrálva, olyan dizájnnal, amely boldogságot és életörömöt áraszt az egész világon. A Fermob a külső tereket a belső terek kiterjesztésének tekinti, legyen az magán, vagy nyilvános, benti, vagy egy meghatározott területen zajló esemény, annak megfelelően tervezi meg és alakítja ki a tereket, anélkül, hogy elválasztaná egymásól a belső és a külső részt. Éttermek vagy kávézók teraszai, udvarok, erkélyek, sőt strandok és medencék; a Fermob projektfejlesztési iroda rendelkezik a szükséges kompetenciákkal ahhoz, hogy megtervezze a teljes berendezést, legyen az asztal, szék, kanapé, lámpa, vagy akár bútorkiegészítő.

A fém még mindig a Fermob kedvenc anyaga. A felújítás és az innováció iránti vágy azonban arra készteti a vállalatot, hogy sajátos kombinációkkal kísérletezzen akár más anyagokkal, mint a Teck fa vagy a technikai szövetek, mindenesetre a kültéri terekhez megfelelő anyagokkal. Az eredménye ennek az, hogy olyan asztalokat, székeket és lámpákat kapunk, amelyek örömet és jó közérzetet váltanak ki belőlünk. Ezt a színek szenvedélyes használatával érik el, melyek az érzelmek közvetítésének eszközei. Minden az érzelmekhez vezet, a színtől a fény kiválasztásáig, a fényjátékoktól a hagyományos bútordarabok (mint pl. egy pad vagy egy szék) játékos és ironikus átértelmezéséig, azért, hogy újból megtaláljuk a szabadtéri „luxust”. A Surprising Chair például vékony és finom sziluettű, nélkülözhetetlen és kortárs, a Fermob stílus tökéletes lenyomata. A könnyű és idő nélküli dizájn Harald Guggenbichler kézjegyét viseli, aki 24 árnyalatú kromatikus palettán elérhető egymásra rakható és kompakt acélszálas és lemezes szerkezetet tervezett; mely ideális megoldás lehet egy vidám nyári ebédhez, vagy vacsorához a kertben vagy a teraszon.
A Sixties, ahogy a neve is sugallja, a 60-as évek dizájnja lágyabb és lekerekített vonallal. A francia tervező, Frédéric Sofia alumíniumból és szövött polimerből készült kollekciója négy színkombinációban kapható, melyek a kültéri élettérnek a négy különböző értelmezését sugallják. Másrészt Pagnon Pelhaître tervező alkotása, a Bellevie az "élet szépségét" idézi; ami egy modern és esztérikus kialakítású, 8-10 fő befogadására tökéletesen alkalmas asztal, acél, elektro-cink bevonatú felülettel és alumínium talppal. A padlóra rögzíthető, parkok piknikezőhelyeihez is ideális és kombinálható az ugyanabból a kollekcióból származó paddal.

A Fermob kollekciót ősi francia kerteket idéző keskeny és kacskaringós dizájn és a fém felhasználásával felerősített modern és légies formák jellemzik. Összecsukható vagy egymásra rakható székek, kicsi vagy nagyméretű, színes, retro darabok, de mindig az aktuális trendeknek megfelelő stílusban, bájos sarkokat alakítanak ki a teraszokon és a kertekben, amelyek a hagyományokat megőrzik, de mégsem régimódiak. A Fermob története párhuzamosan halad Franciaország történelmével, a Bistro széktől a Luxembourgig, inspirációt merítve a francia kultúrából és hagyományokból, különösen Párizsból. Ezek időtálló modellek, amiről az a tény tanúskodik, hogy az ízlések és divatok változása ellenére változatlanul fentmaradnak, anélkül, hogy valaha is lemaradnának. Éppen ezért a Fermob a francia design nagykövete, mely a francia stílust és kultúrát népszerűsíti, amit hosszú ideje nagyra értékelnek és keresnek. Nem sok olyan bútordarab van, amely a kezdeti projekt óta változatlanul megmaradt dizájnnal dicsérheti a piacon elfoglalt állandó pozícióját. Ilyen például a Bistro kollekció széke és asztala, amelyek még mindig azonosak az 1889-ben gyártott darabokkal, bár a részleteket tekintve minden egyes alkotóeleme megváltozott. A Montmartre kollekció a másik példája az eleganciának és a rossz időjárási körülményekkel szembeni ellenálló képességnek, amely az évek során megőrizte idilli varázsát és a francia kerteket idézve a pihenés pillanatait még élvezhetőbbé varázsolja a beltérben és a szabadban egyaránt.