Így születtek meg az olyan kollekciók, mint a Catifa, a márka igazi bestsellere, amely ma már több változatban is kapható és amelyből kétmillió darabot adtak el világszerte és amelynek gyártása ma is megállás nélkül folyik; vagy a Kinesit, az irodai széksorozat, amely világító színeket visz az egyszínű munkakörnyezetekbe; vagy akár a Meety asztalok, amelyeket munkahelyi találkozókra terveztek, de alkalmasak otthoni használatra is.

Az Arper bútorok közé tartoznak az olyan elképesztően gyönyörű kanapék, mint a Zinta Lounge; könnyű, moduláris, alapvető vonalakkal rendelkező design, mely ergonomikusan kialakított és változó hosszúságú darabokból áll, hogy alkalmazkodjon a különböző kompozíciókhoz. Természetesen a színek és a felületek testre szabhatók és nagyszerűen illeszkedik a különböző kontextusokba, a privát otthontól a közületi szektorban bármilyen környezetekig. A Cross egy egyedi és nagy méretű magas asztal, amely tökéletes tárgyalókba, vagy közös helyiségekbe, de akár privát otthonokba is. Kialakítása a laptopok központi csatlakozójával egy olyan munkaszigetet hoz létre, amely egyszerre szuper kortárs, funkcionális és elegáns is. Mivel teljesen testre szabható, a Cross különböző világítással és ad hoc kompozíciókkal kapható, amelyeket a kontextus és a rendeltetési hely funkció alapján lehet kiválasztani.
Az Aston egy ergonomikus irodai szék, amely többféle magasságban kapható. Bár eredetileg az irodai térbe tervezték, kényelme miatt ez a szék könnyen illeszkedik számos különböző kontextusba. Négy vagy öt küllős talpazatú, forgatható és állítható dőlésszögű. A felhasználási céltól függően bőrből vagy szövetből és számtalan színben választható.

Az Arper története 1989-ben kezdődik, amikor Luigi Feltrin két fiával, Mauróval és Claudióval az egykor elsősorban bőrfeldolgozással foglalkozó kézműves vállalkozását irodai, otthoni és vendéglátóipari bútorgyártásra szakosodott nemzetközi vállalattá alakítja át. A darabok ismertetőjegye az erős design, amely soha nem túlzó, de mindig funkcionális a használat és a kényelem szempontjából. A Feltrinék gyártásának alapjául szolgáló koncepció hat kulcsfontosságú pontra vezethető vissza: az egyensúlyra, a családra, az intuícióra, a könnyedségre, a színre és a játékra. Továbbá az Arper minden egyes termékére gondosan ügyelnek a gyártási ciklus teljes hosszában, a projekttervezéstől kezdve egészen a várható környezeti hatásokig. A 90-es évek vége óta a gyártás felhagyott a bőrszékekre összpontosító, rendkívül ágazatspecifikus jellegévelés nyitott az ikonikus darabok felé, amelyek ma is jelen vannak a katalógusban, és amelyek olyan világszínvonalú művészek kézjegyét viselik, mint a Lievore Altherr Molina, Jean-Marie Massaud, Simon Pengelly és Ichiro Iwasaki. A vállalat ma különösen a közületi szektorra összpontosít, a különböző piaci szegmenseknek megfelelően diverzifikált/szerteágazó termeléssel, mindig szem előtt tartva azokat a pilléreket, amik minden alkotás alapját képzik: szín, rugalmasság, alkalmazkodóképesség, ergonomikus formák. Tizenegy bemutatóterem világszerte, kilencven országra kiterjedő forgalmazási hálózat és mintegy 250 alkalmazott teszi az Arper-t nemzetközi szinten egy magas presztízsű olasz vállalattá.

Az Arper termékek fenntartható tervezése
Az Arper minden egyes termékének alapgondolata, hogy az általa tervezett világ az a világ, amelyet elképel magának. Hogy hű maradjon ehhez az elkötelezettséghez, 2005-ben a vállalat létrehozott egy olyan ágat, amely kifejezetten a fenntarthatóságra ügyel, és ahol nem csak a gyártásra vonatkozó irányelveket és minőségi szabványokat határozzák meg, hanem a dolgozók számára mindig egészséges munkakörnyezetet. Ezt az elkötelezettséget számos tanúsítvány is bizonyítja, amelyek biztosítják az ügyfeleket és a munkavállalókat arról, hogy az erőfeszítések a helyes irányba mutatnak. Az Arper 2007 óta alkalmazza az életciklus-elemzést egyes kollekciói esetében. A cél a gyártás minden egyes lépésének megfigyelése, az anyagok kiválasztásától a darabok gyártásáig, a szállítástól a felhasználáson át az esetleges ártalmatlanításig. A kifinomultság a tervezésben is tükröződik, valamint abban az elvben, hogy a „jól sikerült” termék hosszabb élettartamú és az évek során megőrzi változatlan minőségét.

Megszakítás