Az Emu az Elettro Meccanica Umbra rövidítése. A Biscarini család 1951-ben alapította a vállalatot, melynek fő profilja fémszerkezetek és drótháló gyártása volt. Idővel az Emu tökéletesítette a használt drótháló technológiát, és elkezdte a kültéri bútorok gyártását ezen anyag felhasználásával. A vállalat rövid időn belül vezető szerepet ért el a kültéri bútorok piacán.

Az anyagok minősége és a kiváló kivitelezés az EMU termékeket rendkívül erőssé és tartóssá teszi, melyhez társul az a gondos tervezés, melynek az Emu világszintű sikerét köszönheti. Andrea Pascucci építész által tervezett új Design&Simulation Centre-nek, valamint a nemzetközileg elismert és feltörekvő tervezőkkel való együttműködésnek köszönhetően a vállalat megújította fejlesztési stratégiáját.
Az Emu Marscianóban fejleszti és gyártja termékeit, ott ahol 69 évvel ezelőtt megalapították. A mai napig a gyártás minden fázisát ellenőrzi a nyersanyagok kiválasztásától a legfontosabb nemzetközi tanúsító hatóságok által megkövetelt megfelelőségi vizsgálatokig.
Megszakítás