Rolf és Mette Hay

2002-ben hozta létre a HAY-t. A dán márka eredeti bútor- és kiegészítő-kollekcióival, amelyek otthoni és közületi használatra készültek, gyorsan az új skandináv dizájn nemzetközi vezetőjévé vált. Az északi dizájn inspirálja a HAY ízlésvilágát a letisztult vonalak, az egyszerű geometriai formák és a minőségi anyagok, mint a fa, a fém és a textíliák iránt. A vállalat úgy értelmezi újra a hagyományokat, hogy nemzetközi tervezőkkel dolgozik együtt és új technológiákat és anyagokat fejleszt ki, hogy innovatív és meglepő eredményeket produkáljon. A szenvedély az a motor, amely a márkát – neves és elismert alkotóival és munkatársaival együtt – arra ösztönzi, hogy a fejlett anyagok, módszerek, eszközök és technológiák felhasználásával eredeti megoldásokat keressen.

A HAY termékek - székek, asztalok, kanapék, könyvespolcok, lámpák, szőnyegek - mind a legmagasabb minőséget képviselik és széles közönségnek szólnak. A mindennapi használatra gondosan tervezett és a bolygónkat a lehető legkevésbé terhelő, hosszú élettartamú HAY darabok kortársak és divatosak, ugyanakkor egyszerűek és nélkülözhetetlenek. Használhatók modern vagy eklektikus terekben, alkalmazkodva a különböző stílusokhoz és esztétikához. A HAY tartós darabjai gyorsan az emberek életének részévé válnak, csak úgy mint az imádott tárgyaid, vagy azok a tárgyak, amiket mindennap használunk. Minimál stílusúak, de a színek okos felhasználásának köszönhetően nagyszerű tulajdonságokkal bírnak, minden bútordarabot, kiegészítőt és lakástextíliát vonzóvá és kifejezővé tesznek és ezáltal hozzáadott értéket teremtenek tulajdonosuk életében.
A HAY alapelvei a művészet, az építészet és a divat tökéletes egyensúlya által inspirált formában és színben nyilvánulnak meg. A HAY minden projektet nagy adag művészi kreativitással, inspirációval és koncepcióval ruház fel. Az építészet sokkal határozottabb és egyértelműbb utalást ad a márka számára a bútorok és kiegészítők használatának fizikai környezetére vonatkozóan. A divat lendületes megoldásokat kínál, amelyek tökéletesen megfelelnek a kortárs igényeknek és ízléseknek. A HAY számára a forma és a funkció kiegészítik egymást, így minden termék szép és divatos, ugyanakkor egyszerűen használható és kényelmes.
A HAY otthoni, irodai vagy közületi használatra – mint például szállodák és éttermek - szánt termékei a kortárs élet közvetlen megfigyelésén alapulnak, ahol a személyes és a szakmai tér gyakran átfedi egymást. A Hay bútorok és tárgyak tervezésénél az ember kapja a központi szerepet és azok többféle felhasználásra és mindennapi helyzetekre alkalmasak. A Stefan Diez által tervezett New Order kollekció moduláris bútorai, asztalai és polcai sokoldalúan felhasználható sorozat tagja főleg konyhába, nappaliba vagy dolgozószobába valók- privát, vagy nyilvános környezetben. A Hee Welling által készített About A kollekció egy székkel kezdődött, és jól mutatja, hogy egy nagyszerű ötlet hogy tud rugalmasan alkalmazkodni kis otthoni terekhez, nagy konferenciatermekhez, bárokhoz vagy éttermekhez. A kollekció variálhatóságának, valamint az ülések és lábak egyszerű kombinálhatóságának köszönhetően kézzelfoghatóvá válik a vállalat erős elkötelezettsége a fenntarthatóság iránt, mivel a gyártás optimalizálása a végtelen kombinációs lehetőség feláldozása nélkül történik.
Megszakítás