Az &Tradition egy dán bútorgyártó cég, amelyet 2010-ben alapított Martin Kornbek Hansen. Az &Tradition név elválaszthatatlanul kapcsolódik a vállalat víziójához, amelyben a jelen a múlttal találkozik, lehetővé téve a kortárs tervezők számára, hogy a nagy mesterek munkáival összekapcsolódva alakítsák ki a jövő klasszikusait. Az &Tradition bútorai, világítása és lakberendezési kiegészítői a kézművesség, a modern design, az északi hagyományok és a magas minőség közötti kapcsolatot hangsúlyozzák. A márka kollekciói olyan nagy dán tervezők munkáit állítják egymás mellé, mint Verner Panton, Arne Jacobsen, Flemming Lassen és Jørn Utzon, valamint olyan kortárs tervezők alkotásait, mint a Norm Architects Sebastian Herkner, Luca Nichetto, Jaime Hayon és Samuel Wilkinson. Az &Traditiont 2016-ban felvásárolta a dán Hay márka és a kollekcióit nemzetközi hálózaton keresztül forgalmazza, miközben megtartja északi gyökereit. Minden termék hosszú élettartamra készül, a fenntartható gyártási folyamatokat és természetes anyagokat felkarolva, a bolygó iránti legnagyobb tisztelettel.

Az &Tradition és a nagy dán klasszikusok újrakiadása
Az &Tradition munkájának fontos része a legismertebb dán dizájnikonok eredeti vázlatainak visszaszerzése - Verner Panton Flowerpot lámpájától kezdve-melyet először az 1960-as évek végén készítettek- Arne Jacobsen és Flemming Lassen Mayor kanapéjáig, amelyet kifejezetten a Koppenhága melletti Søllerød városháza számára terveztek. Egyes esetekben a vállalat tömeggyártást is folytat így a nagyközönség számára is elérhetővé teszi őket. A hagyományt és az innovációt ötvöző nagy dán klasszikusokat a kortárs otthonokba és terekbe szánják, miközben tiszteletben tartják korunk egyik legalapvetőbb alapelvét: a fenntarthatóságot. Ez a szempont határozza meg a vállalat döntéshozatali folyamatait, a gyártást, a projekteket és a munkamorált. Az &Tradition felismeri, hogy a kifogástalan formatervezés önmagában nem hoz létre olyan tárgyakat, amelyek hosszú távon is megállják a helyüket. Az &Tradition fenntartható bőrt és báránybőrt, valamint olyan tollakat használ, amelyek megfelelnek a Responsible Down Standard (RDS) szabványnak. A vállalat megszüntette az összes mérgező vegyi anyagot, fokozta az újrahasznosítási rendszert és növelte a fenntartható forrásból származó, FSC® tanúsítvánnyal rendelkező fa használatát, így az EU ökocímkével és az Öko-Tex® által akkreditált anyagokkal ellátott termékeket hoz létre.
Skandináv tervezés az új &Tradition kollekciókban
A huszadik század gyöngyszemei mellett az &Tradition bútor-, világítás- és dekorációs kollekcióiban napjaink legelismertebb tervezőinek kortárs darabjai is megtalálhatók, mint például a spanyol Jaime Hayon, a dán Space Copenhagen, a svéd Sami Kallio és a norvég Anderssen & Voll duó. Mindannyian kulturális hátterükkel és referenciáikkal keverednek a márka skandináv DNS-ével.
A Space Copenaghen a Fly kanapékat a skandináv dizájn olyan elemei ihlették, mint a léces ágyvég, és szoborszerű, modern megjelenéssel értelmezték újra. Az All the Way to Paris dán stúdió által az &Tradition számára tervezett Moor szőnyegsorozatot Skandinávia páfrányokkal borított hegyei ihlették. A kollekció a grafikus minták helyett inkább a színek mélységére összpontosít, hogy szokatlan festői hatást keltsen. A Palette íróasztalban Jaime Hayon Alexander Calder kinetikus szobrainak koncepcióját alakítja át egy fémszerkezet által stabilizált munkafelületté, amelynek tetején másmilyen - alakban, méretben, színben és anyagban eltérő - kis asztalok állnak. Luca Nichetto megalkotta a Cloudot, az egy-, két- és háromüléses kanapékból és egy puffból álló családot, amely a puha, burokszerű párnák olasz hagyományát ötvözi a jól meghatározott formájú dán kanapék hagyományával. Sebastian Herkne Sillon tükörsorozatát a francia Art Deco mozgalom ihlette. A név, amely franciául "barázdát" jelent, a hegesztett acélrudakból készült keretre utal, amely a tükör sima, tükröződő felületének kontrasztjaként szolgál. A Norm Architects által tervezett minimalista asztal neve Nærvær, ami dánul "jelenlétet" jelent, és arra hívja fel a figyelmet, hogy tudatosan legyünk jelen, akár egy beszélgetésben, akár egy étkezésben veszünk részt, intim kapcsolatokat teremtve. A porszórt acélból készült, kör alakú alap és a kerek vagy négyzet alakú laminált lapot tartó hengeres szár diszkrét kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a térre összpontosítsanak és interakcióba lépjenek egymással.
Megszakítás