A DaRose étterem tervezésére és berendezésére kaptunk lehetőséget

A DaRose tulajdonosai és névadói, a Real Madridhoz igazolt David Alaba focista és énekesnő húga, Rose May Alaba Bécs egy új építésű negyedében, az Austria Campuson nyitottak éttermet, melynek bútorait és belső tervezését bízták ránk. Az étlapot Sebestyén András séf, az étterem társtulajdonosa dolgozta ki, a Socially csapata pedig a komplett arculat, illetve Ernst András belsőépítész közreműködésével az enteriőrtervezés felelőse volt.

étterem bútor berendezés
A megvalósításban partnerük a Basic Collection volt, aki már több mint 20 éve, világszerte, design bútorok forgalmazásával és egyéb szolgáltatásaival segíti a HORECA, iroda- és közületi projektek megvalósulását. Céljuk, hogy mérettől és komplexitástól függetlenül a prémium érzést elérhetővé tegyék ügyfeleik számára.
étterem bútor berendezés
A tulajdonosok egy olyan pezsgő teret akartak létrehozni a steril környéken, amely a környezetétől merőben eltérő ingerekkel gazdagítja a betérőket. A megbízás része volt, hogy az enteriőrben vizuálisan jelenjenek meg a fúziós konyha gasztronómiai újításai, az Alaba testvérek, illetve Bécs városa. Az volt az elképzelés, hogy minden, amit András hozott a konyhába, azaz a különleges fúziók és textúrák világa, absztraktabb módon is jelenjen meg az arculatban. Gondolva itt például a borszórásra vagy olyan színekre és felületekre, amelyekről a sokrétű konyhára asszociálunk. Mindezt végül úgy oldották meg, hogy montázsokat készítettek, amik a falakon és az étlapokon is visszaköszönnek.
étterem bútor berendezés
„Az élmény, amikor beülsz egy helyre, akkor lesz teljes, ha minden egyes benyomás, ami a térben ér, ugyanazt a hatást váltja ki belőled. Mi abban hiszünk, hogy akkor tud minden egyes részlet egy irányba haladni, ha egy kézben futnak össze a tervezési folyamatok. Ezért kifejezetten szeretjük, ha már a nulladik pontnál bevonnak minket a koncepcióalkotásba. Olyan tipográfiai és grafikai megoldásokat keresünk, amik aztán a térben is visszaköszönnek. A célunk az, hogy önálló, autentikus világokat teremtsünk, amelyek kiszakítanak a valóságból” – Csontos Eszter art director, a Socially egyik alapítója.
étterem bútor berendezés
Az alapanyagok szoborszerű megjelenítése, az Alaba testvérek fekete-fehér portréja, illetve Bécs barokk szobrai harmonikus egységet alkotnak a belső térben. Eszter a montázs elemeit bohémabb ecsetvonásokkal ötvözte, a falakon megjelenő képeket pedig beton hatású alapra készítették a hangsúlyosabb összkép érdekében.
étterem bútor berendezés
étterem bútor berendezés
étterem bútor berendezés

Tetten érhetők finom összecsengések is: az étlapok kör alakú kivágását például a lámpák ihlették. A tér leghatásosabb elemei azonban egyértelműen David és Rose egymás felé forduló fotói.

étterem bútor berendezés
étterem bútor berendezés
étterem bútor berendezés
Portréfotón: Csontos Eszter art director és Varga Sári, a Socially alapítója
Fotó: Cseh Sára Eszter
Forrás: Hype&Hyper
étterem bútor berendezés
Megszakítás