YAMA - japán elegancia és minimalista filozófia

A YAMA egy új ázsiai fúziós étterem Budapest szívében, egy élményközpontú, lélekkel teli gasztroszentély. A YAMA japánul annyit tesz: a hegy csúcsán. A hegy csúcsán lenni semmi máshoz nem fogható impulzus: a szabadságnak, a megtapasztalásnak, az örömnek és a rácsodálkozásnak semmihez nem hasonlítható, felszabadító kalandja.

A YAMA-élmény nem pusztán a gasztronómiáról szól. Túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén. Ennek az élménynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, az illatok, a látvány és az atmoszféra, mint maga az étel és az ital.
A részletek tökéletessége - A belsőépítészeti koncepciót Bara Ákos és a BAD Design álmodta meg: a design a tulajdonosok víziója szerint a japán eleganciára és minimalista filozófiára épül. Az étterem központi látványeleme az a rézből készített lámpainstalláció, amelyet a japán tájképfestészet és az étterem logója ihletett.
A YAMA belsőépítészeti terveinek előkészítése során azt tartották szem előtt, hogy egy igazi közösségi teret hozzanak létre, ami egyaránt alkalmas helyszíne egy romantikus randevúnak, egy könnyed baráti beszélgetésnek, egy üzleti találkozónak, vagy éppen egy kötetlen baráti összejövetelnek.
Szöveg: Kiss Csaba / Basic Collection
Megszakítás