A természet és a geometria mint inspirációs források

A Martinelli Luce történetének elbeszélését kezdhetjük azzal, hogy 1950-ben született, egy kreatív és alkotó lendülettől vibráló korszakban. Ez volt a háború utáni időszak, amikor az olasz otthonokból sok tárgy hiányzott, és az akkori tervezők számára szinte küldetésnek számított, hogy esztétikus és funkcionális tárgyakat hozzanak létre és gyártsanak. Ebben a kontextusban Elio Martinelli sikeresen kitűnt tervezői szemléletével, amely egyesítette a szigorú és alapvető geometriai formák tiszteletét a természet tiszteletével, amelyből meglepően eredeti vonalakat és formákat merített.

Hogyan lehetne 60 év történetét összefoglalni?

Megtehetjük néhány sornyi szövegben, azokon a legfontosabb szempontokon keresztül, amelyek mindig is vezérelték döntéseiket: a gyártástechnológiába és az anyagokba való beruházás, a formák lényegének keresése, a természet és a geometria mint inspirációs forrás, a kísérletezés és az innováció.

 

Ugyanezt megtehetjük termékeiken keresztül is; vonalaikkal, személyiségükkel, fényükkel nemcsak az egymást követő hat évtized örökségét jelentik, hanem egy olyan tervezési stílusét is, amely képes volt érzékeny maradni a pontosságra és a design világának egyértelmű látásmódjára, nem hódolva be a hóbortoknak.

Mi a lényegiségben hiszünk, ami számunkra azt jelenti, hogy nincsenek sallangok vagy haszontalan feleslegek. Az általunk tervezett vonalak, amelyek formálják és körvonalazzák termékeinket, egyszerre minimálisak és maximálisak. Ez nem csupán dizájn kérdése: ez egy tervezési koncepció és gyártási filozófia.

Elio Martinelli a természetből és a geometriából merített ihletet, hogy rendkívül funkcionális és időtálló designt hozzon létre. Három generációval később az eredeti design és a funkció még mindig a Martinelli Luce alapja, kiegészítve a legmodernebb technológiákkal és új, neves tervezőkkel.

Stílusos otthonkiegészítőt keresel?

Mesélj nekünk magadról, áruld el vágyaidat, és mi megtaláljuk neked a tökéletes darabokat. Lépj velünk kapcsolatba!

Tetszik ez a bejegyzés?

Lépjen kapcsolatba velünk

    Név *
    Telefon *
    E-mail *

    Thank You!

    Our manager will contact you shortly!

    Megszakítás