A Blå Station egy családi vállalkozás, amelyet 1986-ban Börge Lindau, svéd tervező alapított, olyan bútorokat álmodott meg, melyeknek mindenképp helye van a piacon. A Blå Station bútorokat közületi és kültéri használatra tervezték, de otthoni enteriőrökbe is tökéletesen alkalmas. Minden Blå Station termék Svédországban készül, skandináv nyersanyagok felhasználásával, a fenntartható termelési kritériumokat szigorúan követve. Minden egyes termék az eredetiség iránti kimeríthetetlen kíváncsiságból és abból a vágyból fakad, hogy valami olyat kínáljon, mely nemcsak a forma, de a funkció, az anyagok és a gyártási folyamat tekintetében is különleges.

2017-ben a Blå Station bemutatta a BOB kollekciót, a Thomas Bernstrand és Stefan Borselius által tervezett ülőgarnitúrát. A kollekció elődje, a BOB kanapé hét 26 centiméter széles modulból áll, amelyek egyenes, ívelt, tükrös, hullámos vagy kerek kompozíciókban állnak össze, hogy bármilyen tpusú térbe illeszkedjenek. A könnyű összeszerelhetőség és a rugalmasság, valamint a szigorú és alapvető formatervezés óriási sikert hozott ennek a terméknek; számos nemzetközi díjat nyert és a világ minden táján használják közterek és irodák berendezésére. A Bob minden egyes eleme független modulokból áll, az üléstől a háttámlán át a karfákig; ezek tetszőlegesen összeállíthatók, hogy kanapékat, padokat vagy ülőgarnitúrákat lehessen belőlük létrehozni.
Idővel a kollekció különböző elemekkel és új változatokkal gazdagodott, így a BOB egyre teljesebb és sokoldalúbb rendszerré vált. A 2018-as évben került piacra a BOB Betong. Ez a BOB betonból készült kültéri változata, amely közterekh és városi bútorok kialakítására alkalmas. A következő évben a vállalat bemutatta a BOB Home-ot, módosítva az ülés méreteit, valamint az eredetinél puhább párnázással és vékonyabb karfával kiegészítve. A számos kiegészítő között megtalálható a BOB Light, egy fényerőszabályzós LED-lámpa, amely a háttámlára szerelhető és tökéletesen követi a kanapé ívelt formáját, meghitt és koncentrált fénnyel világítva meg az ülőfelületet.
Megszakítás