A Kristalia egy olasz designbútor márka, amelynek gyártását a környezetbarát megoldások, az újrahasznosítás és a csökkentett környezeti terhelés jellemzi. A Kristalia bevezette a kihúzható asztalt, 2012-ben a Paster & Geldmacher által tervezett Elephant Wood fotelért elnyerte a rangos Interior Innovation Awardot.

Kristalia innovatív projektekre összpontosít, új technikai megoldásokkal és anyagokkal kísérletezik, amelyeket gyakran a divatból és a sportból vesz át. A cég bestsellerei közé tartozik a Bartoli Design által tervezett Sushi asztal, annak minden változatával; a Luca Nichetto által tervezett Face szék; a Harry&Camila által tervezett BCN szék, amely 2008-ban elnyerte a Good Design Award díjat. A távoli Japánban született Kensaku Oshiro tervező a milánói Politecnica tervező iskolában szerzett rangos ipari formatervezői mesterdiplomát. 2015-ben Milánót választotta székhelyéül és belevetette magát a belsőépítészeti műalkotások tanulmányozásába és tervezésébe. Mikor Kristalia találkozott vele, megosztotta vele gondolkodását, formáit és anyagait. Találkozásuk eredménye a Holo volt, egy különleges, fémlemezek megmunkálásával készült asztal, melyet egy feltűnő talapzat jellemez, amelynek közepén egy nagy ovális lyuk található. Ennek a lakberendezési ékszernek a teteje üvegből is készülhet. A Holo kollekció egy konzolt és egy új nappaliasztalt tartalmaz, amelyek gazdagítják és harmonizálják a modern élettereket. A márkával számos más neves dizájner is együttműködött: Patrick Norguet, LucidiPevere, Christophe Pillet, Ramos-Bassols.

Kristalia egyedülálló módon képes párbeszédet kezdeményezni és fenntartani azokkal, akik új ötleteket javasolnak – legyenek azok megálmodott vagy hagyományokra épülő javaslatok -, és tökéletesen tudja, hogy mely utakat kell elhagyni, és melyeket kell követni. Még a vállalat székhelye – a régió büszkesége – is a lüktető Kristalia ritmusát tükrözi. Tudja, hogyan kell elismerni egy olyan területet, amely ránk hagyta értékeit és örökségét. A Kristalia nagyra értékeli ezeket a nem kézzelfogható ajándékokat és ösztönző találkozásokkal és a szélesebb közösség számára is nyitott találkozókkal viszonozza azokat. A Kristalia határozott elkötelezettségét a környezetvédelem iránt a vállalat szigorú termelési protokolljai és a kiegészítő szolgáltatások szabályozása is tükrözi. A vállalat kiváló minőségű, tanúsított nyersanyagokat használ, és amikor csak lehetséges, előnyben részesíti az olyan újrahasznosított anyagok használatát, mint az üveg és az alumínium, amelyek többször is teljes egészében újrahasznosíthatók, valamint a polipropilén vagy az acél. Az ökológia iránti növekvő figyelem mellett a Kristalia olyan megújuló anyagokat is felhasznál, mint a fa, hogy hosszú élettartamú termékeket készítsen. A székeket, asztalokat, könyvespolcokat és minden más berendezési tárgyat olyan tulajdonságokkal és jellemzőkkel terveznek és gyártanak, amelyek szinte „halhatatlanná” teszik őket. Ellenállnak minden olyan ingernek vagy nyomásnak, amely egyébként veszélyeztetné formájukat vagy anyagukat. A vállalat szigorúan „Olaszországban készült” nyersanyagokat és félkész termékeket használ, amelyeket a környezetvédelmi előírásokat betartó vállalatok állítanak elő. Minden Kristalia-terméket tanúsítanak az olyan anyagtulajdonságok tekintetében, mint a mechanikai szilárdság, a tűzzel szembeni viselkedés, a biztonság és az egészség.

Megszakítás