A Softline egy modern kárpitozott bútorokat gyártó vállalat, amelyet 1979-ben alapítottak Dániában, és amely akkoriban az ország egyik vezető bútoripari poliuretánhab gyártója volt. Az 1980-as években a vállalat saját bútorokat kezdett gyártani, amelyeket ma világszerte forgalmaznak. A Softline maribói gyárával arra törekszik, hogy megőrizze eredetének skandináv stílusát. A bútorgyártás új irányzata egybeesett a Kurt Brandt tervezővel való együttműködéssel, aki a Pax kanapéágy kitalálója, amely egyetlen mozdulattal lehetővé teszi a konfigurációváltást. Ez a projekt kivételes piaci sikert aratott Dániában.

Az 1980-as és 1990-es évek országos növekedését követte a márka bevezetése az európai piacokra, különösen Németországba, Ausztriába, Svájcba, Franciaországba és a Benelux államokba, majd még nagyobb növekedést ért el Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában. Kurt Brandt 1997-ben bekövetkezett halála után a Sofline olyan nemzetközi tervezőkkel kezdett együttműködni, mint a busk+hertzog, Karim Rashid, Hiromichi Konno, Thomas Müller, Nanna Ditzel, Stine Engelbrechtsen és mások. A márka bútorkollekciója kanapékat, kanapéágyakat, foteleket, asztalokat, székeket és párnákat tartalmaz, melyek mindegyike a modularitás, a rugalmasság és a kényelem jegyében készült, különös figyelmet fordítva a munkahelyi igényekre. Ma a Sofline mintegy hetven embert foglalkoztat, és több mint tizenöt tervezővel működik együtt.
A Susanne Grønlund által 2013-ban tervezett Noomi forgószék jól képviseli azt az elképzelést, hogy olyan bútorokat kínáljunk, amelyek különböző módon kombinálhatók és használhatók, egyedi, integrált funkciókkal. A tervező nem csak egy szemet gyönyörködtető darabot akart létrehozni, hanem a funkcióra is hangsúlyt akart fektetni. Bár mindenki kényelmesen szeretne ülni, az ülés elforgathatósága lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közelebb vagy távolabb kerüljenek. A Noomi szék 360 fokban forgatható talapzaton áll, mely gördülékenyen és lazán mozog. Hasonlóképpen, a Tuck Sleeper Sofa (Thomas Müller és Jörg Wulff, 2013) kanapéként, ágyként, sőt, még heverőként is funkcionál, köszönhetően annak, hogy a kanapé és az ágy közötti köztes dimenzióba nyúlik; a keskeny karfák maximalizálják az ülés és az ágy szélességét. Ugyanez a koncepció érvényes a Twilight Sleeper Sofa (1999) esetében is, amely egy hibrid bútordarab, mely kanapéként, kanapéágyként, franciaágyként vagy két különálló ágyként használható. A kompakt és jókora méretű Twilight az átalakítható kanapé koncepcióját egy egyszerű, hengerből és téglalapból álló bútordarabban egyesíti. Az állítható párna lehetővé teszi az ülésmélység és az ágyéki támasz beállítását a személyes igényeknek megfelelően.
A Softline összes berendezésére jellemző "életöröm" a márka irodai és közületi berendezéseiben is tükröződik. A Drum Pouff (2009) egy funkcionális és kényelmes bútordarabot alkotott, amely különböző kontextusokban és különböző célokra használható. Ülőhelyként vagy puffként szolgáló Drum Pouff könnyen mozgatható; a tálca hozzáadásával kis asztallá alakítható. A Vera társalgószék (2007, busk+hertzog) négy vonal által meghatározott lágy, kerek formájával szintén azt a vágyat kelti, hogy egy barátságos és vonzó tárggyal egy kényelmes munkakörnyezetet teremt. Az ülés és a háttámla optikailag hat különálló területre oszlik, amelyek kontrasztban állnak a szék testét alkotó kerek, organikus felülettel. Az elegáns forgó talapzat a szék nagyvonalú és kényelmes méretei ellenére könnyűnek tűnik.
Megszakítás