A Hotel Continental Zara Budapest**** a város szecessziós építészetének egyik kiemelkedő épülete. Mai formáját a Continental Szálló és a Hungária Fürdő egyesítésével kapta. Nemrég pedig részt vehettünk a megújult ARAZ étterem tervezésében és munkálataiban.

Az ARAZ fuzionált magyar-francia csúcstechnológiás konyhája, és professzionális stábja most már olyan környezetben működhet, ami még inkább illeszkedik a szálloda által képviselt minőséghez.
A projekt során fontos volt szem előtt tartanunk az épület történelmi jellegét, és a korábban említett szecessziós jegyeket, ami art deco enteriőrrel párosul. A munkálatok ez alkalommal nem jártak belső átalakításokkal, így tényleg a bútorokon és design elemeken volt a hangsúly. A tér különlegessége a falpanelek, ülőbútorok, étkezőasztalok és egyéb kiegészítők harmóniája, amivel kicsit közelebb kerülhetünk a korai 20.századhoz.

A hangulat megteremtéséért a Basic Collection által forgalmazott Pedrali NYM család étkező– és bárszékei, valamint a Parla ATLAS kollekció kanapéja és foteljei a felelősek.

A NYM modern, tömör kőris szék, mely háttámlájának ívelése megszakítás nélkül illeszkedik a kárpitozott üléshez. A kényelem és könnyedség jegyében pedig a forgótalpnak köszönhetően könnyen visszafordul a megfelelő szögbe. A lounge kialakításánál volt nagy szerepe az ATLAS tömör bükkfa garnitúrának. A rétegelt lemezű vázszerkezetnek köszönhetően, a bútorcsalád finom íveivel könnyen illeszkedik a térbe, és ad kényelmes helyet megbeszéléseknek, családi- és baráti összejöveteleknek, alkalom adtán egy kellemes ebédszünetnek.
A dohány utcai szálloda és fürdő hosszú történelemre tekint vissza, egészen az 1820-as évekig, és ennek a történetnek most már egy kicsit mi is a részesei lettünk. Ha arra jársz, csodáld meg az épületet kívül-belül!
Megszakítás