10 népszerű megoldás és koncepció

Egyre nagyobb szerepe van az irodák belső terének. A kellemes, jól kivitelezett design bizonyítottan hozzájárul a hatékonysághoz, megfelelő hangulathoz és koncentrációhoz. Ezek a terek már nem csak azt a funkciót látják el, hogy legyen hova beülni reggel. Sokkal többről szólnak.

Összeállítottunk egy inspirációs listát. Minden megoldást másért szeretünk. Más a funkció, mások a felhasználók, más a központi gondolat mögöttük, mégis szuper ötleteket és megoldásokat meríthetsz belőlük!

Nyílt légterű irodák.

Egységben az erő. Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb koncepciója, és ennek van néhány oka. Az egyterű irodák elősegítik a csapatok együttműködését, és egészségesebb környezetet biztosítanak. A természetes fénynek és légáramlásnak köszönhetően kényelmes helyet biztosít akár 8-10 órára is.

Tervezőként rengeteg lehetőséget rejt magában egy nyitott tér, amit kisebb szekciókra bonthatunk, stílusokat és hangulatokat vegyíthetünk.

Ipari luxus környezet.

Az open office concept-be tökéletesen illeszkedik az industrial stílus, aminek jellemzői a vakolatlan felületek, viseltes anyagok, merész és rozsdás bútorok használata. Ezzel egyidejűleg az ipari hangulatnak stílusos megjelenést kell sugároznia. (A képen: Rooms Ra’anana projektünk)

Fenntartható design.

A fenntarthatóság, mint elsődleges szempont. Néhány éve egyre nő a kollektív tudatosság a fenntarthatóságot tekintve. Nagyobb hangsúly kerül rá már a tervezőasztalon is, és ezzel a mentalitással és előre gondolkodó hozzáállással a designerek igyekeznek segíteni a felhasználók mindennapjait. Olyan megoldásokat kínálnak, amik leegyszerűsítik a folyamatokat, illetve lehetővé teszik az újrahasznosítást. Ez megköveteli a tudatos anyaghasználatot, a fair gyártók előnyben részesítését, és az out-of-the-box gondolkodást. (A képen: Artlist iroda projektünk)

Hozzuk be a természetet.

Növények. Növények mindenhol. Néhány éve visszatértek a retro “nagyi-nappali” hangulatot idéző szobanövények a divatba. És úgy tűnik még maradnak egy darabig, sőt, az iroda design-nak is egyre szervesebb részét képezik.

A növények különböző kombinációival egészen más hangulatot lehet teremteni, de a lényeg az az, hogy mennyire pozitívan hat ránk a környezet közelsége. Segítik az iroda levegő cseréjét, és frissességet árasztanak a nap minden szakában. (A képen: Atera projektünk)

Dinamikus és flexibilis terek.

Igényekre alakítva. A modern terek kihasználásának egyik legizgalmasabb formája, ha a funkcionalitás mentén alakítjuk azokat ki. Mindenkinek és minden munkafolyamatnak meg van a saját kívánalma; csapatban, nyugalomban, elszeparálva vagy babzsákon, kényelemben, vagy tárgyalóasztalnál. Az ilyen flexibilis terek könnyen átalakíthatóak, multifunkcionálisan alkalmazhatóak. A központban az ott lévők igénye, és a legnagyobb nyugalom biztosítása a munka hatékony elvégzéséhez. Bárki bármikor helyet, környezetet válhat, ami inspirál, és motivál. (A képen: Riskfield projektünk)

Mobil bútorok. Ahogy szereted.

Hasonlóan az előző példához, a mozgatható, átalakítható bútorok, székek, falak egyre elterjedtebbek. Ez a megoldás is a kényelmet, és a személyekre hagyatkozva hagyja meg a tér kialakításának és használatának szabadságát.

Komfort és ergonómia.

Mert nem mindegy hova ül az ember.  Aki már járt irodában, elgondolkodhatott azon, hogyan képes egy ember 8-10 órát egy széken görnyedve dolgozni? Egészségkárosodás nélkül nagyon nehezen, ezért a munkáltatók és a designerek is nagy hangsúlyt fektetnek a kényelmes és ergonómikus berendezések beszerzésére illetve tervezésére. A megfelelő ülés segíti a koncentrációt, és nagy szerepet játszik a különböző hátfájdalmak és keringési zavarok megelőzésében. (A képen: Playstudios projektünk)

 

 

Közösségi terek.

Közös élmények és kikapcsolódás. A közösségi terek óriási szerepet játszanak a céges kultúra fejlődésében. Azzal, hogy a munkavállalóknak lehetőségük van elvonulni, privát, vagy baráti szférát kialakítani, mind az egészségük, mind az egymáshoz való viszonyuk pozitív irányba fejlődik. Lehet ez egy kényelmesen kialakított kávézó, egy játszószoba, egy lounge, vagy akár erkély, esetleg tetőterasz is. Az a fontos, hogy mindenki magának és szinte otthonának érezze ezt a helyet. Ahol nyugalom és barátok fogadják. (A képen: BST projektünk)

Szórakozás és kikapcsolódás.

A játék jótékony hatásai. Egyenesen következik a közösségi terek gondolatiságából a szórakozási lehetőségek biztosítása. Ahol “nem kell viselkedni”, ki lehet engedni a gőzt, és egy kis időt a szórakozásnak lehet szentelni. Látványosan javítható a munkakörnyezet atmoszférája, és elősegíti a munkavállalók elégedettségét is. Ilyen tér lehet egy korábban említett játékszoba, sportszoba, zeneszoba vagy akár egy relaxációs booth is. (A képen: Atera, Rooms, Artlist projektünk)

Otthon, édes otthon.

Mára szinte elfelejthetjük a klasszikus irodákat, ahol asztalok, székek, számítógépek és kávéfőzők várják az ott dolgozókat. A tér és a lehetőségek kitárultak, és a munkáltatók egyre inkább igyekeznek az otthon kényelmét és érzetét biztosítani az alkalmazottaknak. Ezzel segítve a kiegyensúlyozottságot, nyugalmat és erősítve a bizalmat.

Színes irodák.

Maradj “dusty”. Sok szó esett a kialakításról, funkcióról és stílusról, így most érdemes megemlíteni a jövő év színeit is. Annyi biztos a korábbi évek alapján, hogy a nyugodt, természetes és lágy árnyalatok maradnak, így a fehér-bézs-szürke-grézs (szürke + bézs) vonal biztosan benne lesz a top választékban.

A világos árnyalatok mellett megjelenik a “classic blue”, “aquamarine blue, “dusty green”, “neo-mint” és a “warm peach” is. Ezek mentén használhatunk sötétebb, és világosabb árnyalatokat is, viszont fontos, hogy maradjuk a “dusty”, kissé kopottas, természetes vonalon. (A képen: Snappy és Joy Tunes iroda projektjeink.)

Silent boxok

Szükséges a privát szféra. A nyitott irodák esetében kiemelten fontos, hogy biztosítva legyenek privát terek, ahol akár telefonálni, akár kisebb csoportban lehet beszélni, beszélgetni. Lényeges, hogy az ott dolgozók ne érezzék a “tömeg” frusztrációját, legyen lehetőségük magukban lenni, egyedül dolgozni, ha arra van igényük. Erre egyre elterjedtebb megoldás a boxok, amik ugyan nyitottak, mégis annyira elszeparálják a teret, hogy kényelmes és kellemes helyszínt nyújtson az ilyen jellegű igényeknek. (A képen: Iron Source és Joy Tunes projektjeink)

Kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy elsőként értesülhess a márkák újdonságairól!

Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik termékünk a projektjeinkből, keress minket e-mailben vagy telefonon több információért!

Tetszik ez a bejegyzés?

Lépjen kapcsolatba velünk

    Név *
    Telefon *
    E-mail *

    Thank You!

    Our manager will contact you shortly!

    Megszakítás